BF so far.

Dagen är här. Hur sjukt? Att det är idag det bör hända. Men ca 5 % (tror jag) av alla förlossningar händer precis på dagen så förväntningarna just idag är inte högre. Men jag tror verkligen att det händer snart! Idag kände jag också en otrolig längtan! Har såklart längtat innan också men idag extra mycket. Att snart få träffa sitt barn för första gången. Vem är det? Tjej eller kille? Hår? Lik vem? Just nu ligger den bara och göttar till sig med så vill inte gå över för länge och föda en jätte. 
 
Började dagen med att cykla till kyrkan så kan drygt 1,5 mil på cykel sätta igång? Nä, tror inte det.. 
Hemma fick vi bjuda en vän på lunch och L-G målade skötbordet han snickrat ihop p.g.a platsbrist och skötbord som inte passade vårt badkar. Så bra! Sen kortspel och en känsla av att det är bäst att vi gör oss redo. Tror ni den kommer idag?
 
Blandat från idag och en annan dag.
Pappa Lars<3
 
Ny tavla som nog inte ska va där sen.
 
Tights från Odd Molly och vår loppis.
 
Spela tian. Vändtia.
 
Två nya tavlor uppe och det liknar en tavelvägg.
 
 
 
Graviditeten, Inredning, Vardagen | DIY, bf, desenio, ernst, gravid, gravidblogg, graviditet, hemmafix, inredning, interiör, oddmolly, skötbord, sovrum, tavelvägg | | Kommentera |

DIY - värmekudde.

Inför förlossningen kan det vara skönt med en värmekudde har jag hört. I det tidiga stadiet rekommenderar de ju ofta att ta ett varmt bad, vila och alvedon. Jag sydde mig i alla fall en värmekudde som igår var väldigt skön både för lätt illamående mage och värkande rygg.
 
Ska försöka förklara, med inte jättebra bilder, hur du går till väga.
 
Du behöver;
En ful gammal handduk
Grötris (eller nåt annat)
Tyg
Symaskin med tillbehör (:
 
För att värma med just grötris så lägger du den i mikron på full effekt 2-3 min. För att det inte ska brännas kan du köra en halv kopp vatten samtidigt.
 
Jag klippte ut så jag fick den längd jag ville ha på värmekudden, och klippte ut ett tyg i samma bredd men en sida ska vara lite längre för omfånget. 
Jag delade in handduken i tre sektioner för att riset ska hålla sig på plats. Nåla inan du syr för att inte tappa ut allt ris.
 
Sen gjorde jag som ett kuddfodral fast "tvärtom" och har slltså detta omfånget på utsidan istället för insidan.
 
Klar!
 
kreativitet | DIY, kreativitet, pyssel, skapa, skapande, sy, symaskin, sytt, värmekudde | | Kommentera |

Fyllt på förrådet.

Effektiv morgon! Fick för mig att baka både bullar och bröd nu så det finns lite i frysen när vi väl kommer hem från förlossningen. Om det dröjer två veckor till får vi väl se vad som finns kvar... Men det hoppas vi inte utan vi hoppas den kommer på söndag som är vårt BF. Eller lördag. Bebis rör sig just nu så det gör ont. Tror jag har lite magknip efter bullar och bröd. 
Foglossningen är fortfarande stabil och det känner jag tydligt efter att ha bakat för mycket. Inte bra men svårt att sitta still ibland. 
 
Har sedan början av graviditeten försökt fota med ojämna mellanrum hur magen växer, vilket har gått sådär. Men nu tänker jag ta varje dag för att se om magen sjunker nåt! Gör den alltid det?
 
 
I brödet har jag;
Jäst
Vatten/mjölk
Lite fil
Salt
Olivolja
Fiberhavregryn
Linfrön
Solrosfrön
Fullkornsdinkelmjöl (tror jag)
Vetemjöl
 
Kör alltid på känn, förutom jäst och vätska, men tänk logiskt. Mer mjöl än olja och salt liksom.
 
 
 
Graviditeten, Recept, Vardagen | DIY, bakning, bröd, bullar, fika, hembakat, hemmagjort | | En kommentar |
Upp