Vad händer med min kropp?

Att bli gravid och få barn var verkligen en stor längtan och stor nåd att få vara med om. Trots detta fantastiska har det varit oerhört tufft fysiskt för mig. Hade jag vetat hur det skulle bli hade jag tänkt till en extra gång innan, även om jag såklart inte ångrar mig. Tack och lov har jag fått den finaste lilla tjejen, värd all möda.
 
Jag har fortsatt att gå hos fysioterapeut och har nu fått byta då hon som var specialist på obstetrik (läran om graviditet, förlossning, bäckenet osv..), gått hem p.ga. gravid. De har konstaterat olika saker, vilket jag tar som en fördel då jag kan få med mig flera perspektiv. Förra terapeuten konstaterade en svag gluteus medius (mellanstrora sätesmuskeln) och svag vänster obliques (sneda bukmuskeln). Hon jag har nu är mer fokuserad på min otroligt trötta rygg. Allt har med varandra att göra och det trötta i ryggen strålar ner i bäckensmärtan och tvärtom. Hon gav mig övningar med fokus på inre magmusklerna och de har fått sig en rejäl omgång under en vecka. Den kontrollen jag trodde jag hade har utmanats.
 
Målet är att kunna gå och springa utan smärta och att ens kunna göra vardagen utan att få ont hade ju varit härligt. Ett annat mål är att vandra i Abisko i september med min nya klass. Vill verkligen uppleva det!
 
Jag litar på att Gud är med i allt det här också. Han säger att vi inte ska oroa oss så då försöker jag låta bli. 
 
 
Hälsa | efterförlossning, eftergraviditet, foglossning, graviditet, hälsa, mammahälsa, mammakroppen, mammamage, rehab, träning | |
Upp