Filmjölksbrödet.

Försöker att minnas receptet från förra fredagen i huvudet. Det var ungefär såhär i alla fall! 
 
För två limpor:
Sätt ugnen på 175 grader
Klä två brödformar med bakplåtspapper. Prova att blöta pappret för att få det att stanna.
 
7 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
2 dl fiberhavregryn
pumpakärnor
solroskärnor
6 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl sirap
7 dl filmjölk
Lite russin
(jag rev ner ett snart ruttet äpple. Smart att minska matsvinnet.)
 
Blanda ihop de torra ingredienserna först. Blanda sedan snabbt ner resten för att inte få en för seg deg. Mina limpor såg ut som jag vet inte vad när jag la dem i formarna med blev supergoda!
 
Vill du pröva blanda i något annat så försök bara att hålla dig till proportionerna blött vs. torrt (speciellt mjöl) så kan du byta ut mjölsorterna och lägga till andra frön eller exempelvis lingonsylt.
 
 
Recept | bakning, bröd, filmjölksbröd, recept | |
Upp